Fietslessen gaan van start voor volwassenen die (opnieuw) willen leren fietsen!

Wil je leren fietsen? Of heb je het vroeger wel geleerd, maar durf je eigenlijk niet meer? Dan kun je je nu aanmelden voor fietslessen voor volwassenen. De lessen – gegeven door een fietsdocent - gaan begin september van start in Abcoude, Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis.

De fietslessen worden gegeven in een groepje van maximaal tien deelnemers. In elf lessen van elk één uur wordt geoefend met op- en afstappen, remmen en bochten nemen. Daarnaast worden de verkeers- en voorrangsregels besproken. Deelnemers wordt geleerd op eigen kracht te fietsen; de begeleiders houden de deelnemers niet vast.

Aan het volgen van deze fietslessen zijn geen kosten verbonden, omdat ze mede mogelijk zijn gemaakt door een subsidie van de Provincie Utrecht en de gemeente De Ronde Venen. Deelnemers moeten wel zelf een fiets hebben en een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) hebben afgesloten.

Aanmelden kan met de volgende link en/of QR code: https://forms.gle/9ddS8rP2G8SXW7Z38

Fietsvrijwilligers gezocht

Hou je van fietsen en lijkt het je leuk om een ander ook (opnieuw) te leren fietsen? Meld je dan aan als fietsvrijwilliger. Als fietsvrijwilliger wordt je een training aangeboden ‘train-de-fietstrainer’, op vrijdag 27 augustus van 10 tot 15 uur. Kun je deze datum niet, dan komt daarvoor een passende oplossing.. Aan deze training zijn geen kosten verbonden.

Neem voor meer informatie en/of aanmelden contact op met Annelies de Hoop van Tympaan-De Baat, per e-mail via a.dehoop@stdb.nl of telefonisch op (0297) 230 280.

Einddatum website: 
zaterdag, augustus 28, 2021

Uitgelicht

De maand september staat in het teken van het 25-jarig bestaan van buurtbemiddeling. Volgens een... Lees verder
Op 17 september om 16:00 uur, tijdens de officiële opening van de Nationale Sportweek, opent... Lees verder