Engelenexpositie in De Angstelborgh

Al jaren spaart dorpsgenoot Julie Duijker kerstkaarten met engelen. Julie vertelt hierover: “Ongeveer kwart eeuw lang ontvingen we elk jaar een prachtige kerstkaart van de in december 2016 overleden chef-kok, restaurateur, en televisiepresentator Joop Braakhekke. Wat al die kaarten zo bijzonder maakte, was het onderwerp: engelen. En niet zomaar engelen, maar kunstzinnige engelen. Joop vroeg namelijk bekende Nederlandse kunstenaars om hun eigen impressie van een kerstengel te tekenen of schilderen, waarna hij er zelf een mooi engelengedicht bij schreef. Er ontstond iets unieks, elke decembermaand weer. Als de grote envelop met Joops nieuwe kerstkaart in de brievenbus viel, was het even stoppen, even zitten en even genieten van de nieuwste Joop engel en het bijpassende gedicht. Ik heb zelfs een speciale engelenmap gekocht, in Venetië, om de kaarten te bewaren.”

Bij de afgebeelde engelkaart van Ramses Shaffy creëerde Joop Braakhekke het volgende gedicht.

Vervolgens begon Julie ook andere kerstkaarten met engelen te sparen.
Waaraan later o.a. klassieke kunstengelen werden toegevoegd. Er ontstond een ‘gevleugelde’ verzameling. Voor het eerst wordt deze uitgebreide engelencollectie, inclusief een engelenkerstboom, tentoongesteld in het Abcouder ontmoetingscentrum De Angstelborgh, gedurende de hele maand december.

U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

 

Op weekdagen is de Angstelborgh, waar iedereen gewoon kan binnenlopen, zowel ’s ochtends als ’s middags geopend, alsmede op zaterdagochtend en zondagmiddag. Adres Dorpszicht 22, 1391 LX Abcoude, tel. (0294) 28 48 24. Bereikbaar met buslijn 20 (halte Dr. Van Doornplein).

Uitgelicht

Wat fijn dat u interesse heeft om als trainer voor het programma Samen Dementievriendelijk aan de... Lees verder

Tweets van @tympaandebaat